0498 51 05 35
pauwels.stijn@gmail.com

Bomen vellen Oost-Vlaanderen

Bomen vellen in Oost-Vlaanderen? Dat kunt u beter niet zelf proberen, maar toevertrouwen aan een deskundige. Het vellen van bomen kan namelijk gevaarlijk zijn. Als u beschadigingen aan eigendommen of – belangrijker nog – persoonlijk letsel wilt voorkomen, moet u goed weten wat u doet.

Veiligheid op één

Het vellen van bomen heeft heel wat om het lijf. Allereerst is het van groot belang dat u overweg kunt met een kettingzaag. Helaas moeten jaarlijks tientallen kettingzaaggebruikers in België het met (soms ernstig) letsel bekopen. Teneinde het aantal ongelukken met kettingzagen te beperken, werd op Europees niveau een certificeringssysteem voor kettingzaaggebruikers gerealiseerd. Natuur- en landschapsbeheer Pauwels heeft twee van deze certificaten in bezit: Europees Certificaat Kettingzaaggebruik 1 en 2.

U moet echter niet alleen goed met de kettingzaag zelf overweg kunnen: ook correcte zaagtechnieken zijn van levensbelang. Bomen vellen zonder dat u de valrichting van de boom kunt voorspellen, is namelijk levensgevaarlijk. Daarom moet u de kettingzaag in de juiste hoek op de stam weten te zetten. Bij een verkeerde inzaging kan de boom op u of een omstander vallen. Het is dus veel veiliger om een expert als Pauwels in te huren voor het vellen van bomen in Oost-Vlaanderen.

Verzekerd tegen schade

Bij Natuur- en landschapsbeheer Pauwels staat veiligheid absoluut op nummer één. De kans is dan ook klein dat er bij Stijn Pauwels iets misgaat: hij weet precies hoe hij een boom op een veilige manier moet omzagen. De boom valt de gewenste richting op, waarmee schade aan eigendommen wordt voorkomen. Om het zekere voor het onzekere te nemen, is Natuur- en landschapsbeheer Pauwels verzekerd tegen schade, ook al is dat geen verplichting.

Bomen vellen in Oost-Vlaanderen

Wilt u een boom vellen in Oost-Vlaanderen, bijvoorbeeld vanwege ziekte of sterfte van de boom? Of moet de boom simpelweg het veld ruimen om plaats te maken voor iets nieuws? Stijn Pauwels zorgt voor een veilige oplossing. Contacteer Natuur- en landschapsbeheer Pauwels vandaag nog!

Bomen vellen Oost-Vlaanderen