0498 51 05 35
pauwels.stijn@gmail.com

Bomen omzagen

Wilt u een boom omzagen? Dat kunt u beter aan een expert overlaten. Het omzagen van een boom is namelijk een gevaarlijke klus. U moet goed weten wat u doet als u schade aan eigendommen of letsel wilt voorkomen.

Veiligheid boven alles

Bij het omzagen van een boom komt heel wat kijken. Ten eerste moet u overweg kunnen met een kettingzaag. Helaas gebeuren er in België elk jaar weer tientallen ongelukken met kettingzagen, die vaak ernstige gevolgen hebben. Om het aantal ongelukken op Europees niveau te beperken, werd een certificeringssysteem voor kettingzaaggebruikers geïmplementeerd. Natuur- en landschapsbeheer Pauwels beschikt over twee van deze certificaten: Europees Certificaat Kettingzaaggebruik 1 en 2.

Daarnaast zijn correcte zaagtechnieken cruciaal. Bij het omzagen van een boom is het bijvoorbeeld van levensbelang dat de valrichting van de boom te voorspellen is. Daartoe moet de zaag in een bepaalde hoek op de stam worden gezet. Als u hierin een fout maakt, kan de boom op u of een omstander terechtkomen, met alle gevolgen van dien. Kortom: u kunt beter een expert inschakelen voor het omzagen van bomen.

Verzekerd tegen schade

Bij Natuur- en landschapsbeheer Pauwels gaat veiligheid boven alles. Gezien de expertise van Natuur- en landschapsbeheer Pauwels is de kans klein dat er iets misgaat. Stijn Pauwels weet hoe hij een boom op een veilige manier moet omzagen. Hij zorgt ervoor dat de boom de gewenste richting op valt, om beschadigingen aan eigendommen te voorkomen. Maar mocht er toch iets misgaan, is Pauwels verzekerd tegen schade, hoewel dit geen verplichting in België. Een veilig gevoel.

Boom omzagen in de Vlaamse Ardennen

Moet er bij u een boom worden omgezaagd, bijvoorbeeld omdat deze ziek of dood is? Of wilt u simpelweg ruimte maken voor iets anders? Neem dan nu contact op met Natuur- en landschapsbeheer Pauwels. Stijn Pauwels zorgt voor een veilige oplossing.

Boom omzagen